Begroting 2019 ter vaststelling op agenda gemeenteraad 1 november

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – De gemeenteraad buigt zich op donderdag 1 november over de cruciale vraag voor welke activiteiten en doelstellingen de gemeente Brummen zich in 2019 sterk gaat maken.

Programmabegroting 2019-2022

Dit is namelijk verwoord en verwerkt in de concept-programmabegroting 2019-2022, die het nieuwe college eind september aan de gemeenteraad heeft overhandigd. Het is de gemeenteraad die als taak heeft de programmabegroting jaarlijks vast te stellen en daarmee de gemeentelijke koers aan te geven. De raadsvergadering over dit onderwerp gaat al eind van de middag van start, namelijk om 16.00 uur. De verwachte eindtijd is 23.00 uur.

Nu is het de beurt aan de gemeenteraad

Het is het college dat de afgelopen maanden het belangrijke financiële en inhoudelijke document (de begroting dus) heeft voorbereid. Nu is het de beurt aan de gemeenteraad. Vanaf eind september zijn raadsleden de collegevoorstellen in de begroting gaan bestuderen. Zij hebben reacties uit de samen-leving verzameld, onder andere tijdens het raadsforum van donderdagavond 11 oktober. Ook heeft de gemeenteraad zowel schriftelijk als mondeling vragen gesteld aan het college. Dit alles om te komen tot zorgvuldige besluitvorming op donderdag 1 november 2018.

De programmabegroting en alle andere relevante informatie kunt u lezen op de website www.brummen.nl. Daar is een aparte pagina over de behandeling van en besluitvorming over de programmabegroting. Mensen die géén internet hebben kunnen de begroting inzien in het gemeentehuis en bij het overheidsinformatiepunt in de bibliotheek in Brummen en Eerbeek.

Vergaderplanning op 1 november

Het raadsdebat over de begroting start donderdag 1 november om 16 uur. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het Brummense gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom deze belangrijke bijeenkomst bij te wonen. De vergaderplanning ziet er in hoofdlijnen als volgt uit (waarbij de genoemde tijden indicatief zijn):
    16.00 uur:     Opening/mededelingen / vaststelling agenda
Tweede bestuursrapportage 2018
Nota investerings- en afschrijvingsbeleid 2018
Nota reserves en voorzieningen 2018
Programmabegroting 2019 met financiële doorkijk tot en met 2022 (ter bespreking)

    16.05 uur:     Eerste termijn fracties
17.15 uur:     Schorsing

    18.40 uur:     Eerste termijn college

    19.20 uur:     Korte schorsing (voor fracties)

    19.40 uur:     Tweede termijn fracties                                                                                  

    20.40 uur:     Korte schorsing (voor college)

    21.00 uur:     Tweede termijn college

    21.40 uur:     Schorsing

    22.00 uur:     Eventuele derde termijn en besluitvorming over begroting en moties/amendementen
23.00 uur:     Einde vergadering (streeftijd)