Praat mee over de Eerbeekse beek en het centrumgebied

Foto: gemeente Brummen

EERBEEK – Hoe staat het met de ontwikkelingen in papierdorp Eerbeek? En op welke wijze kunt u meepraten en meedoen bij het maken van verdere plannen voor Eerbeek? Het antwoord hoort u tijdens de twee informatiebijeenkomsten die later deze maand worden gehouden.

Daarbij gaat het vooral om het centrumgebied en het meer zichtbaar en leefbaar maken van de Eerbeekse beek.

De twee informatiebijeenkomsten vormen het startschot om met elkaar in 2019 de plannen voor deze twee opgaven uit te werken. Ze zijn op dinsdagavond 27 en woensdagavond 28 november en beide bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur in De Korenmolen in Eerbeek. Wilt u één van beide bijeenkomsten bijwonen? Meld u dan nu aan! Belangstellenden die aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden via het mailadres [email protected]. Aanmelden kan ook door te bellen met het KCC via telefoonnummer (0575) 56 82 33. Naast naam en contactgegevens is het belangrijk aan te geven welke avond u wenst te bezoeken.

Met de vaststelling van het bestemmingsplan voor Eerbeek eerder dit jaar breekt de fase aan om te werken aan de uitwerking van dit plan. De randvoorwaarden zijn er, maar de vervolgstap is het zoeken naar concrete oplossingen en invullingen, bijvoorbeeld als het gaat om de inrichting van het centrumgebied en het geven van een impuls aan de Eerbeekse beek. Iedereen die zich hierover wil laten informeren en een rol wil spelen bij deze uitwerking, is van harte welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen.

Het uiteindelijke doel van het samenwerkingstraject is om eind 2019 masterplannen op tafel te hebben liggen voor zowel het centrum als de beek. Een masterplan bevat concrete plannen en een financiële onderbouwing. Op basis van deze plannen kunnen concrete initiatieven ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. De schop in de grond dus! Meer informatie over het programma Ruimte voor Eerbeek en de informatiebijeenkomsten is te vinden op de speciale programmapagina op brummen.nl.