Laatste besluitvormende vergadering gemeenteraad in 2018

Foto: Gemeente Brummen

BRUMMEN – Het investeringsbudget voor de lokale uitvoering van de Wet sociale werkvoor-ziening (wsw), de actualisatie van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor de Omgevingsdienst OVIJ. Het zijn enkele van de onderwerpen waarover de gemeenteraad op donderdagavond 20 december in debat gaat.

In totaal telt de agenda tien inhoudelijke voorstellen met uiteenlopende onderwerpen. Een afwisselende agenda dus voor de laatste vergadering van de gemeenteraad in dit vergaderjaar. U bent van harte welkom om de bijeenkomst in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis bij te wonen.

De vergadering begint om 20.00 uur met een aantal vaste onderwerpen. Over zes voorstellen voert de gemeenteraad naar verwachting géén debat. Deze staan als hamerstuk op de agenda. Het gaat om de herbenoeming van een lid van de Brummense rekenkamercommissie, de vaststelling van een wegsleepverordening, de vaststelling van het bestemmingsplan voor het verleggen van een gastransportleiding (N-559-05) door Gasunie, besluitvorming over de tarieventabel voor 2019, de uitgangspunten voor de grondexploitaties en Meerjaren Prognose Grondexploitaties (MPG 2019) en de wijziging van de statuten van de Stichting Archipel.

De overige vier voorstellen staan op de agenda onder het kopje ‘bespreekstukken’ vermeld. Het gaat hierbij concreet om de wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling voor de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ), het convenant voor de regionale samenwerking op het gebied van Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, het investeringsbudget voor de lokale uitvoering van de Wsw en het actualiseren van de APV.

Vergaderstukken

U kunt de vergaderstukken vanaf 14 december 2018 raadplegen en downloaden via onze website  www.brummen.nl (kies bij ‘bestuur en politiek’ voor ‘gemeenteraad’ en vervolgens de groene button ‘vergaderingen’). Ook liggen er dan voor belangstellenden exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis en het servicepunt in Eerbeek. Daarnaast kunt u terecht bij de overheidsinformatiepunten in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek.