Knooppunt Mantelzorg Brummen voortgezet

Foto: www.samengoedvoorelkaar.nl

BRUMMEN/EERBEEK – Ook in het nieuwe jaar kunnen mantelzorgers in onze gemeente rekenen op ondersteuning via het Knooppunt Mantelzorg. De uitvoering hiervan ligt met ingang van 1 januari 2019 bij Stichting Welzijn Brummen.

Mantelzorgers die al geregistreerd waren bij het knooppunt zijn deze week via een brief over de voortzetting van het knooppunt geïnformeerd. Inwoners die nog niet bekend zijn met deze vorm van mantelzorgondersteuning kunnen hiervoor een mail sturen naar het mailadres [email protected]. Ook kan men bellen naar telefoon-nummer (0575) 56 19 88. Vanaf 10 januari starten de maandelijkse gespreksgroepen weer en op woensdagmiddag 15 maart is er een bijzondere gratis bij te wonen activiteit voor mantelzorgers onder de passende titel ‘Thee & Taart’.

Uitvoering vanaf januari door Stichting Welzijn Brummen

In de afgelopen twee jaar heeft de gemeente in nauwe samenwerking met Humanitas het Knooppunt Mantelzorg opgericht. Meer dan 400 inwoners zijn inmiddels bekend met deze vorm van ondersteuning. Eind dit jaar stopt de samenwerking met Humanitas en komt de uitvoering in handen van Stichting Welzijn Brummen. Een aantal activiteiten wordt dan direct opgepakt, waaronder de vertrouwde gespreksgroepen. Vanaf donderdag 10 januari vindt deze maandelijks op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur plaats in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. In Brummen wordt vanaf 14 januari iedere maandag van 13.30 tot 14.30 uur de gespreksgroep gehouden in Plein Vijf. De gespreksgroep is gratis te bezoeken en vooraf opgeven is niet nodig.

Thee & Taart

Een andere activiteit die het Knooppunt Mantelzorg in 2019 organiseert is ‘Thee & Taart’. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 13 februari van 14.00 tot 15.00 uur andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk is er gelegenheid om kennis te maken en vragen te stellen aan het Knooppunt Mantelzorg. Ook deze activiteit is gratis te bezoeken. Opgave voor vrijdag 8 februari 2019 via mailadres [email protected] is gewenst.

Voortzetting

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om de kwaliteit van de mantelzorgondersteuning aan inwoners én het Knooppunt Mantelzorg concept te behouden. Hierover zijn goede afspraken gemaakt met de Stichting Welzijn Brummen, die specifiek binnen de grenzen van de gemeente Brummen actief is. Deze organisatie kan de taken en werkzaamheden goed oppakken in samenhang met andere activiteiten. De huidige medewerkers in het Knooppunt Mantelzorg (Monique Steunenberg en Nicky Theunissen) hebben ervoor gekozen om een volgende stap in hun carrière te maken. Monique gaat aan de slag bij Thuiszorg-organisatie Gezellig en Nicky heeft gekozen voor een nieuwe functie in het onderwijs. Wie binnen het Knooppunt Mantelzorg vanaf 1 januari 2019 het centrale aanspreekpunt is, wordt nog op een later moment bekend gemaakt. Duidelijk is dat de ondersteuning aan mantelzorgers blijft bestaan en dat bijvoorbeeld in 2019 weer een gezellige activiteit wordt georganiseerd tijdens de dag van de mantelzorg.

Informatie over het Knooppunt Mantelzorg is te vinden op een speciale pagina op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. Vanaf het nieuwe jaar kunnen inwoners met vragen over mantelzorg terecht via mailadres [email protected] en telefoonnummer |(0575) 56 19 88. Bij eventuele dringende vagen of calamiteiten kunnen mantelzorgers contact opnemen met Team voor Elkaar. Dit kan via telefoonnummer (0575) 568 568.