Beschermd Thuis: Mensen met een psychische kwetsbaarheid voor zo ver mogelijk zelfstandig laten wonen

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – Een herstelplein, re-integratietrajecten en een opstapregeling wonen. Dat zijn drie voorbeelden van projecten die zijn opgenomen in het regionaal jaarplan ‘Beschermd Thuis’ voor de jaren 2019 en 2020. Het college heeft dit plan afgelopen week vastgesteld.

Doel van het jaarplan ‘Beschermd Thuis’ is om ervoor te zorgen dat mensen met een psychische kwetsbaarheid zo veel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. De gemeente Brummen werkt hierbij nauw samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe, Heerde, Voorst en Hattem.

De samenwerking met de andere gemeenten in de regio Oost-Veluwe en partners zoals zorgaanbieders en woningstichtingen moeten helpen het ondersteuningsnetwerk rondom cliënten verder te ontwikkelen. Meer en betere samenwerking zodat alle inwoners zo goed mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Voor inwoners die niet zelfstandig kunnen wonen, blijft beschermd wonen natuurlijk een mogelijkheid.

Lees meer in het nieuwsbericht op de website van gemeente Brummen: http://bit.ly/2elBFCs

'
article
13533
Concrete projecten onder vlag ‘Beschermd Thuis’: Een herstelplein, re-integratietrajecten en een opstapregeling wonen
BRUMMEN/EERBEEK – Een herstelplein, re-integratietrajecten en een opstapregeling wonen. Dat zijn drie voorbeelden van projecten
https://brummen.nieuws.nl/gemeenteberichten/13533/beschermd-thuis-mensen-met-een-psychische-kwetsbaarheid-voor-zo-ver-mogelijk-zelfstandig-laten-wonen/
2019-01-18T20:08:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/58/2019/01/18200708/Beschermd-Thuis.jpg
Beschermd Thuis, brummen.nieuws.nl, gemeente Brummen
Gemeenteberichten, Nieuws