Gladheidsbestrijding in gemeente Brummen

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – De gemeentelijke buitendienst staat klaar staat om uit te rukken bij optredende wintergladheid. Net als de afgelopen jaren strooit de gemeente alleen veelgebruikte wegen, bus- en school(fiets-)routes.

Is er veel sneeuwval en blijft het lang glad dan breidt de gemeente de gladheidsbestrijding uit. Is het maar even glad, door bijvoorbeeld opvriezing in de vroege ochtend, dan strooit de gemeente alleen bekende snel opvriezende plekken. De strooiroutes zijn ook wat uitgebreid.

Uitbreiding strooiroutes

Op verzoek van de wijkraden zijn er dit jaar enkele wegen aan de strooiroutes toegevoegd. Het gaat daarbij om de Langedijk, de Hallsedijk, de Gravin van Burenlaan en de Spankerenseweg (tussen de Hoofdstraat en de Metelerkampweg) en de Metelerkampweg (tussen de Spankerenseweg en de Hoofdstraat). Het gaat hierbij om relatief veel bereden wegen.

Het tijdelijke fietspad aan de Windheuvelstraat en het fietspad aan de L.R. Beijnenlaan zijn niet meer in de strooiroute opgenomen omdat beide fietspaden opgeheven zijn. Ook de Van Hogendorpstraat en een gedeelte van de Charlotte van Bourbonlaan strooit de gemeente niet meer vanwege het verleggen van de route over de Gravin van Burenlaan. .

Wat kunt u zelf doen?

De gemeente heeft op 46 locaties in de gemeente zoutbakken met strooizout geplaatst. Het zijn in de meeste gevallen plaatsen bij seniorenwoningen. U kunt dan zelf de (gemeentelijke) paden en parkeerplaatsen strooien op plekken waar de gemeentelijke strooiwagens niet komen. Door zelf het voetpad bij uw woning sneeuwvrij te maken kunt u ook bijdragen aan de bereikbaarheid in de wijk.

Lees ook:

'
article
13551
Strooien in de gemeente Brummen: Waar en wanneer?
BRUMMEN/EERBEEK – De gemeentelijke buitendienst staat klaar staat om uit te rukken bij optredende wintergladheid.
https://brummen.nieuws.nl/gemeenteberichten/13551/gladheidsbestrijding-in-gemeente-brummen/
2019-01-23T17:06:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/58/2019/01/23170625/Gladheidsbestrijding-gemeente-Brummen.png
brummen.nieuws.nl, gemeente Brummen, Gladheid, gladheidsbestrijding, Strooiroutes, Strooizout, zoutbakken
Gemeenteberichten, Nieuws