Voorlopige uitslag Provinciale Staten verkiezingen gemeente Brummen

Foto:

GEMEENTE BRUMMEN – Gisteren brachten weer veel inwoners hun stem uit voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeente is al wel bekend.

In totaal brachten 9.599 personen hun stem uit voor Provinciale Statenverkiezing. Dit betekent een opkomstpercentage van 57,16 procent, bijna 10 procent hoger dan bij de vorige provinciale verkiezingen in 2015. Toen was het percentage dat opkwam 47,25 procent.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Voorlopige uitslagen Provinciale Staten verkiezingen gemeente Brummen

De organisatie van de verkiezingen in gemeente gemeente Brummen is weer goed verlopen. Gedurende de dag bracht burgemeester Van Hedel bezoeken aan diverse stembureaus in de gemeente. Daar constateerde hij dat veel stembureauleden (vrijwilligers en medewerkers van de gemeente) zeer bevlogen en adequaat hun taak uitvoerden. “Ze dragen daarmee actief bij aan onze democratische samenleving. Daar ben ik trots op.”

Meer informatie over de verkiezingen en de ‘Brummense uitslag’ leest u op deze speciale verkiezingspagina. Op de website van de Provincie Gelderland ziet u wat de (voorlopige) uitslag is voor de gehele provincie. Informatie over de uitslag van de waterschapsverkiezingen leest u binnenkort op deze webpagina van Waterschap Vallei en Veluwe.