Gemeente Brummen grijpt in: Vissen uit park ‘t Goor gered!

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN – Door de droogte is de waterstand in de vijver van park ’t Goor ernstig gezakt en de waterkwaliteit is ook sterk achteruitgegaan. De grote vissen in de vijver kwamen hierdoor met de rugvin boven water.

Om massale sterfte te voorkomen heeft gemeente Brummen maandag 17 september ingegrepen en is begonnen met het redden van vissen.

Al enkele weken houdt de gemeente de situatie in de gaten, met hoop op flinke regenval om een aanvoer van water te krijgen. Helaas houdt de droogte nu zo lang aan dat de gemeente tot actie is overgegaan. Bijvullen van de vijver is niet voldoende. Om massale vissterfte te voorkomen heeft de gemeente afgelopen maandag ingegrepen en is gestart met het redden van vissen. De grote exemplaren (zo’n 250 karpers) zijn door het bedrijf Visadvies uit de vijver gevangen en in de IJssel uitgezet. Hengelsportvereniging ‘De Karper’ verleende hierbij de nodige assistentie.

Dit betekent wel dat de visstand in de vijver van park ’t Goor de komende jaren flink is gereduceerd. Voor de toekomst kijkt de gemeente naar een structurele oplossing om grotere vissen te kunnen behouden in de vijver, ook in tijden van droogte.

Afgelopen dagen heeft de gemeente andere werkzaamheden uitgevoerd in het park. Het ruwgras en het riet is gemaaid en er is zoveel mogelijk zwerfvuil uit de droge delen van de vijver gehaald.