VV Oeken stap dichterbij handhaving 3e klasse

Niek Wösten
Niek Wösten

BRUMMEN/OEKEN – Afgelopen zaterdag speelde VV Oeken tegen het Zutphense Be Quick. Oeken zorgde voor een verrassing in wat de kampioenswedstrijd van Be Quick had moeten worden. Want ook al leken de gastheren individueel meer kwaliteit te hebben, ze slaagden er na een vroege 1-0 niet meer in om een 90 minuten geconcentreerd spelend Oeken verder op achterstand te brengen.

Zij misten teveel kansen, mede door goed keeperswerk van Niek Wösten en kregen het deksel op de neus toen Oeken in het slot alsnog 1-1 maakte. Voor Oeken weer een extra puntje voor de rechtstreekse handhaving in dit debuutjaar in de 3e klasse.

De druk van de thuisclub had al na tien minuten succes toen Oeken-keeper Niek Wösten een inzet niet goed onder controle kon krijgen en de gastheren konden toeslaan (1-0). De Zutphenaren leken zo door te kunnen gaan, maar al snel bleek dat de doelman van Oeken ook in de wedstrijd groeide en een moeilijk te nemen hindernis werd. In de slotminuten bracht Jesse Heutink een vrije trap in de Zutphense zestien en uiteindelijk was het Marco Heersema die de terugspringende bal netjes in het doel werkte (1-1). En die stand bleef zo zodat Oeken weer een puntje bij kon schrijven om het doel van handhaving in dit eerste jaar derde klasse te bereiken. Voor Be Quick waren de druiven natuurlijk zuur, vooral in zo’n opgezette feestelijke ambiance, moest het feest nog even uitgesteld worden.