Pinksterfestival Brummen: Zing mee met een Shantykoor of stap op de fiets

Foto: Pinksterfestival Brummen 2019

BRUMMEN/EERBEEK – Het Pinksterfestival Brummen staat op Tweede Pinksterdag in het teken van muziek. Tijdens het jaarlijkse Shantyfestival treden naast het Brummense koor De IJsselboei verschillende Shantykoren op voor publiek. Zing mee in de Oude Kerk met shanty’s, ballades en zeemansliedjes.

Shantyfestival

Het Shantyfestival is een begrip in Brummen en trekt bezoekers van heinde en ver. Ieder jaar nodigt De IJsselboei enkele koren uit om er samen een feestje van te maken. Dit jaar zijn Koor Bravour uit Woerden, de Shantymen Kaap Hoorn en Shantykoor De Trossen Los uit Twello van de partij. Op het repertoire van de vier koren staan niet alleen oude nummers, maar ook nieuwe liederen. De Pretband HOB (Help Ons Bloaz’n) uit Brummen zorgt evenals voorgaande jaren voor een knallend einde. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn bezoekers op maandag 10 juni van harte welkom in de Oude Kerk aan de Kerkstraat 17. De toegang is gratis.

Stap op de fiets

Voor fietsliefhebbers staat op zaterdagmiddag 8 juni een fietstocht op het programma. De tocht voert door het prachtige natuurgebied de Loenermark.
De hoofdroute is ongeveer 40 kilometer lang en kan worden ingekort tot circa 30 kilometer. Deze kortere route gaat niet naar de schaapskooi in Loenen. Vooraf inschrijven voor de fietstocht is niet nodig. Deelnemers kunnen zich aanmelden op het Marktplein bij het verkooppunt: de Gazelle fietstent. Dit is het begin- en het eindpunt van de route. Starten is mogelijk tussen 13.00 en 15.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon.

Voor jong en oud

De 26e editie van het Pinksterfestival Brummen vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 juni. Voor jong en oud is er van alles te beleven op het gebied van theater, kunst en muziek. Zaterdag 8 juni treden vanaf 19.00 uur lokale gezelschappen en artiesten op in vier theaterwagens op het Marktplein. Zondag 9 juni zijn van 13.00 tot 19.00 uur de (semi)professionele performers aan de beurt. Kunst bekijken en kopen kan op de Kunstmarkt, waar lokale en regionale kunstenaars van 12.00 tot 17.00 uur hun creatieve producten tonen. De traditionele Pinkstermarkt, de boekenmarkt en de plantenmarkt worden op maandag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Brummen gehouden.