Schade door storm; opruimwerkzaamheden zijn in volle gang

Foto: Brandweer Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – De storm van dinsdagnacht 4 juni heeft veel schade aangericht. Er zijn in gemeente Brummen meerdere bomen omgewaaid en enkele bomen dreigen om te vallen. En ook in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei was er opnieuw sprake van onstuimig en stormachtig weer.

Voor hulpverleningsdiensten zoals de brandweer en de gemeentelijke buitendienst betekent dit veel extra werk én inzet. Bijvoorbeeld waar het gaat om het omzagen of weghalen van omgevallen bomen, repareren van schade aan bijvoorbeeld het wegdek en ook in beeld krijgen van andere schades zoals kapot getrokken kabels.

Burgemeester Alex van Hedel is erg te spreken over de inzet van velen die, zodra een storm gaande is, aan de slag gaan in het belang van onze veiligheid. “Ik wil graag de brandweerkorpsen van Brummen en Eerbeek bedanken. Maar ook de medewerkers van Ebola en onze buitendienst. Samen hebben zij de afgelopen dagen snel en adequaat hun werk gedaan. Zij zetten zich met hun deskundigheid in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij nacht en ontij. En dat waardeer ik zeer!”

Zowel vanuit Brummen als uit Eerbeek waren afgelopen dagen twee ploegen van brandweer Brummen en twee ploegen van brandweer Eerbeek actief. Maar ook diverse medewerkers van onze buitendienst en Ebola zijn ’s nachts bezig geweest om de wegen vrij te houden. De meldingen met (groot) risico pakt de gemeente als eerste op. Hier wordt met man en macht door gemeente en brandweer aan gewerkt.

Zelf opruimen

Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het op (laten) ruimen van schade aan of van bomen die op eigen terrein staan. Bomen en/of grote takken van gemeentebomen die op particulier terrein zijn gevallen ruimt de gemeente wel op. Ook hier geldt: prioritering als het gaat om veiligheid. Blad en kleine takken moeten inwoners zelf opruimen. Het is niet de bedoeling dat inwoners groenafval uit hun tuin storten bij de takkenhopen die de gemeente nog moet ophalen.

Melding via Fixi

  • Via Fixi kunt u dag en nacht een melding doen
  • Wilt u de app gebruiken? Download deze dan in de Appstore of Google Playstore. Vul eenmalig uw gegevens in en maak uw melding. U kunt ook een foto van de situatie toevoegen.
  • U kunt een melding doen via Fixi op de website www.brummen.nl. Op een kaart ziet u een overzicht van de meldingen die al in zijn gedaan.
  • Op werkdagen kunt u natuurlijk ook bellen met het klantcontactcentrum: 0575 – 568 233.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van uw melding? Geef dan uw mailadres door. De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor de afhandeling van uw melding.

Lees ook: