Primeur! Stichting Sportkompas verzorgt gymlessen op Brummense basisscholen!

Foto: Stichting Sportkompas Brummen

BRUMMEN – Afgelopen weken zijn de overeenkomsten getekend met drie basisscholen uit de gemeente Brummen. Voor het schooljaar 2019-2020 gaat Sportkompas de gymlessen verzorgen voor OBS Spr@nkel, KC Sterrenbeek en KC Het P@rk.

Bewegingsonderwijs naar hoger niveau

Vanuit de gelden voor werkdrukverlaging zijn er mogelijkheden ontstaan voor de scholen om de gymlessen uit te besteden aan gediplomeerde vakleerkrachten. Stichting Sportkompas heeft deze vakleerkrachten in huis met als doel het bewegingsonderwijs in Brummen naar een hoger niveau te brengen. De groepsleerkrachten worden op deze wijze ontzien en krijgen meer ruimte voor andere taken.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hybride leren belangrijk deel

Het verzorgen van gymlessen is een onderdeel van het schoolsportarrangement. Het schoolsportarrangement is één van de ambities van Sportkompas, waarbij hybride leren een belangrijk deel van uit maakt.  Hybride leren houdt in dat er een klas studenten een hele dag ingezet wordt om bewegingsonderwijs te geven, bewegingsactiviteiten te geven aan senioren, sportdagen voorbereiden, maar ook bijvoorbeeld een buitenschools-beweegaanbod verzorgen voor de kinderopvang. Met deze vorm van leren kunnen veel partijen ontzien en ondersteund worden en wordt de beweegactiviteit/-intensiteit in de gemeente Brummen verhoogd. Gesprekken hierover met CIOS Arnhem zijn al in een vergevorderd stadium.

Primeur in de regio!

Sportkompas heeft hiermee een primeur in de regio en hoopt met deze samenwerking het bewegingsonderwijs een positieve impuls te geven. Tevens kijkt ze uit naar een fijne samenwerking met de drie scholen en bedankt ze de scholen voor het in hen gestelde vertrouwen.

Kijk voor meer informatie ook op http://www.stichtingsportkompas.nl.