Kom op 28 september ook naar de gezellige Burendag op de Elzenbos!

Foto: Voedselbos Brummen

BRUMMEN – Het voedselbos in Brummen bestaat bijna 2 jaar. De vrijwilligers hebben er een mooie, bijzondere plek van gemaakt. Bijna alle grote elementen zijn af en de meeste bomen en struiken zijn geplant. Kortom: de aanleg is zo goed als klaar!

Een mooi moment om samen te vieren wat er tot nu toe is bereikt. Dat gaat gebeuren tijdens de Burendag op zaterdag 28 september. Iedereen is welkom om ook eens een kijkje te nemen en wat lekkers te proeven!

De Burendag start rond 11.00 uur op de ontmoetingsplaats van het voedselbos. Iedereen is van harte welkom en in het bijzonder zijn alle buurtbewoners van de Elzenbos uitgenodigd. Afgelopen jaar heeft de organisatie zelf kennis gemaakt met haar nieuwe buren van Philadelphia, locatie Grasland. Voorzichtig ontstaan de eerste samenwerkingen en daarover vertelt de organisatie graag. Ze hebben zelfs samen wat te onthullen! Wat dat is wordt nog even een verrassing, maar zie je iets na 11.00 uur.

Wat kun je verwachten?! Tijdens de Burendag kun je in het voedselbos terecht voor:

  • Kennismaken met je (nieuwe) buren
  • Alle uitleg over voedselbossen voor de liefhebbers
  • Op verzoek een korte struintocht door het gebied
  • Een leuke speurtocht voor kinderen.
  • Natuurlijk alles met een lekker hapje en drankje erbij.
  • Philadelphia Grasland zorgt op dezelfde tijden ook voor een interessant programma, met rondleidingen over hun terrein (inclusief de huizen en werkplaatsen) en er staan enkele kraampjes met verrassende zelfgemaakte producten.

Kom ook!

We maken er samen een gezellige dag van. Dus kom vooral langs op 28 september vanaf 11.00 uur. De organisatie gaat door tot ongeveer 13.30 uur. Neem zelf gerust wat lekkers mee als je na die tijd nog even wilt blijven hangen. Dat kan en mag natuurlijk altijd. De ontmoetingsplaats van het voedselbos is te bereiken via het wandelpad vanaf de hoek Het Stroomdal – Hooimate in Brummen.

Burenmarkt bij Philadelphia

Ook bij de buren Philadelphia locatie Grasland is er op hetzelfde tijdstip een ́Burenmarkt. Deze staat in het teken van kennismaking en om iedereen te laten zien waar de medewerkers de afgelopen maanden druk mee zijn geweest. Er zijn nieuwe producten gemaakt die deze dag verkocht worden. Ook hier is iedereen welkom.

Meer informatie

Het voedselbos is te volgen via Facebook (www.facebook.com/voedselbosnieuweerven). Een e-mail sturen naar de vrijwilligers kan via [email protected].

(Foto: Vorig jaar kon de regen de pret niet drukken, maar 28 september hopen we op een lekker zonnetje!)