Clubexamens op hoog niveau bij Karate Club Eerbeek

Foto: Karate Club Eerbeek

EERBEEK – Op woensdag 29 juni was het de laatste trainingsdag van de eerste helft van het seizoen en zijn de Kyu graad examens voor de deel van de Karateka’s van de club afgenomen. Met een super resultaat en 100% geslaagden, in de Dojo stonden daar de leerlingen, gespannen en met vol overtuiging.

Er waren 6 gele banders, 5 oranje banders, 2 blauwe banders en 2 bruine banders die hat examen deden. Tevens zijn de bruine banders verrast met een officieel Karate-do Bond Nederland Kyu graad diploma. Dit is nodig om de voortgang naar de zwarte band te kunnen volgen.

Voor aanvang van de examens werden nog even de laatste details doorgenomen en vervolgens was het wachten. Ouders en verzorgers, Opa’s en Oma’s en de rest van familie en vrienden zaten geduldig in de kantine met een kopje koffie en ook daar was de spanning voelbaar.

Eindelijk naar 2 jaar Corona konden de examens met publiek erbij afgenomen worden, de aanwezigen genoten met volle teugen van de verrichtingen van de Karateka’s. De examens zijn in twee delen gehouden, het eerste deel voor gele en oranje banders. Nadien was het de beurt aan de groene, blauwe en bruine banders.

Het halen van een Kyu graad zegt eigenlijk niets, maar het geheel als Karateka maakt dat je een Kyu graad hoger komt en dit is pas een stimulans om nog serieuzer te oefenen. Eenieder doet het op zijn of haar eigen manier, en wat in haar of zijn vermogen ligt. Aan het einde van het examen konden de examinatoren concluderen dat er op hoog niveau werd gepresteerd.

Wil je zelf ook aan karate gaan doen of de leerlingen een keer bezig zien in de Dojo kom dan naar de mooie locatie aan de Handelstraat 49 Eerbeek. De tweede helft van het seizoen start weer op woensdag 7 september 2022.

(Foto: Vader en Dochter Vleeming in bezit van hun diploma)

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.karateclubeerbeek.com/

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.