Workshop Gregoriaans zingen in Kruiskerk Eerbeek groot succes

Foto: De Kruiskerk Eerbeek

EERBEEK – Twintig enthousiaste mensen uit Eerbeek, Brummen, Zutphen, Dieren en Giesbeek hebben de workshop Gregoriaans zingen in de Kruiskerk te Eerbeek gevolgd.

Onder de bezielende leiding van Bart Willemsen van de Schola Gregoriana Isala werden de deelnemers de afgelopen drie weken meegenomen in de wereld van het Gregoriaans en werden verschillende liederen geoefend. Voor de meeste deelnemers was deze workshop hun eerste ervaring met Gregoriaans zingen.

Gregoriaanse liederen worden altijd eenstemmig gezongen en vereisen toch wel een behoorlijk zangachtergrond, zo is gebleken. Door de leergierigheid van de deelnemers en de gedrevenheid en enthousiasme van de dirigent Bart Willemsen was het projectkoor na drie avonden oefenen klaar voor de uitvoering.

Afgelopen zondag tijdens de Gedachtenisdienst in de Kruiskerk, waarin de overleden gemeenteleden werden herdacht, heeft het projectkoor het Gregoriaans Requiem, Lux Aeterna en In Paradisum ten gehore gebracht. Prachtige liederen die de Gedachtenisdienst nog mooier maakten. Volgens de deelnemers was de workshop een groot succes en smaakt naar meer.

Gregoriaans zingen - Kruiskerk Eerbeek

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.