Gemeentebestuur Brummen proeft een dag vol kunst en cultuur

Foto: gemeente Brummen

GEMEENTE BRUMMEN – Afgelopen vrijdag 15 september vond de jaarlijkse bestuursdag plaats. Een dag waarop de leden van de gemeenteraad, het college en ambtelijke leidinggevenden met elkaar op pad gaan. Centraal thema dit jaar was ‘kunst en cultuur in de gemeente Brummen’.

Met een afwisselend en interactief programma kwamen veel facetten van dit thema aan bod. “We hebben deze dag kunnen proeven van het rijke culturele leven in onze gemeente”, sloot burgemeester Alex van Hedel de dag af. “We mogen op recht trots zijn op iedereen in onze samenleving die door uiteenlopende vormen van kunst en cultuur het leven in onze gemeente aangenamer maken”.

De dag begon op met een bezoek aan het landgoed Leusveld, waar drie vertegenwoordigers van Natuurmonumenten vertelden over de rijke historie van het landhuis en het bijhorende landgoed. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de prachtige historische kerk van Hall. Ook het werkatelier van de eigentijdse kunstenaar Ralf Lambertz werd in deze plaats bezocht. Ook werd het verhaal verteld dat schuilt achter het watermonument van wateringenieur C.J. van Doorn.

Het middagprogramma vond plaats bij De Korenmolen in Eerbeek. Na een heerlijke streekproductenlunch vond een workshop plaats waarbij drie molenaars een toelichting gaven over de werking van de Eerbeekse Oliemolen. Ook verzorgde dorpsdichter Laurens Hoevenaren een workshop ‘creatief met taal’ en aansluitend was er swingende workshop ‘percussie en zang’ onder leiding van Tessa Valstar. De dag werd afgesloten met een Open Podium, waarbij er optredens waren van dansvereniging Zarazan, popkoor No Dubio en muziekorkest KOE van muziekvereniging Eendracht. Ook droeg dorpsdichter Laurens Hoevenaren, die op uitnodiging van het gemeentebestuur de hele dag had meebeleeft, een speciaal gedurende de dag ontstane en geschreven gedicht voor.