Arnhemmer celstraf voor hennepteelt in Brummen

Foto:

BRUMMEN – In een hennepstekkerij, die aan het licht kwam op 13 oktober 2015, werden ruim 12 duizend hennepstekken ontdekt in een Brummens bedrijfspand. Een Arnhemmer kreeg daarvoor een onvoorwaardelijk celstraf.

De rechtbank veroordeelde een 53-jarige man uit Arnhem op 30 november 2017 voor het telen van een groot aantal hennepplanten, hij kreeg hiervoor een onvoorwaardelijk celstraf van 5 maanden opgelegd. De Arnhemmer werd vrijgesproken van diefstal van elektriciteit.

De hennepteelt vond plaats tussen 1 april 2015 en 13 oktober 2015. De hennepstekken werden door de Arnhemmer onderhouden. Hierdoor heeft de man bijgedragen aan het in stand houden van het criminele circuit waarin deze softdrugs in illegale kwekerijen worden geproduceerd.

Lagere straf

De officier van justitie eiste 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank legde een lagere straf op, omdat de man werd vrijgesproken van de hem eveneens verweten diefstal van elektriciteit. Hiervoor was onvoldoende wettig en overtuigend bewijs.

Ook hield de rechtbank er rekening mee dat het lang duurde voordat de zaak van de man op zitting behandeld kon worden.

Bron: rechtbank Arnhem