Noodbrug over Apeldoorns Kanaal in gebruik genomen

Foto: www.pannekoekgww.nl

HALL/EERBEEK – Op vrijdag 6 oktober is de tijdelijke brug over het Apeldoorns Kanaal nabij de Hallsebrug in gebruik genomen. De Hallsebrug zelf is vanaf nu afgesloten. Vanaf maandag 9 oktober start de sloop van deze brug en aansluitend de bouw van de nieuwe brug.

Door middel van een tijdelijke verkeersinstallatie wordt het verkeer op een veilige manier over deze noodbrug geleid. Ondanks de werkzaamheden aan de Hallsebrug zal het doorgaande verkeer hiervan dus geen noemenswaardige hinder ondervinden.

De bouw van drie nieuwe kanaalbruggen over het Apeldoorns Kanaal wordt in opdracht van de gemeente Brummen uitgevoerd door het bedrijf Pannekoek GWW BV uit Vaassen. Door middel van een tweede nieuwsbrief heeft Pannekoek de direct-aanwonenden afgelopen week al bijgepraat over de voortgang. Zo wordt gemeld dat op 9 oktober groot materieel ter plekke komt om de sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Eerst wordt gestart met het demonteren van de bovenbouw van de brug. Vervolgens wordt de rest van de brug verwijderd. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond worden de heipalen voor de nieuwe brug aangebracht. Vervolgens worden de betonnen elementen van de nieuwe brug aangevoerd en geplaatst.

Zodra de fundatie van de Hallsebrug is aangebracht wordt het grote materieel verplaatst naar de Eerbeeksebrug. Het is de verwachting dat in week 43 daar gestart wordt met de sloopwerkzaamheden.

Dit najaar worden de drie kanaalbruggen over het Apeldoorns Kanaal vervangen. Het gaat om de Hallsebrug, Eerbeeksebrug en Coldenhovensebrug. Deze voldoen na de vervanging weer helemaal aan de verkeerstechnische eisen. Ook als het gaat om het zware verkeer zoals landbouwvoertuigen.

Informatie

Centraal contactpersoon is Wouter van Ee van Pannekoek GWW BV. Hij is bereikbaar via mailadres [email protected]. Kijk voor meer informatie op: https://www.pannekoekgww.nl/vervangen-3-bruggen-apeldoorns-kanaal