Literair café met Gerdien Verschoor

Foto: Merlijn Doomernik

BRUMMEN – Op woensdag 3 oktober 2018 om 20.00 uur, vindt voor de tiende keer een literair café plaats, georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen.

De zaal van De Kleine Frans bij De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat 51 is open vanaf 19.45 u. Dit keer is schrijver en kunsthistoricus Gerdien Verschoor uit Zutphen te gast. Haar nieuwste boek Het Meisje en de Geleerde. Het verhaal van twee verloren gewaande Rembrandts verschijnt in het Rembrandtjaar 2019.

In 2011 verscheen haar eerste roman De draad en de vliegende naald, die twee herdrukken beleefde. In januari 2014 zag haar tweede roman, De kop van Oskar Wronski, het licht. Ze publiceerde onder meer in literaire tijdschriften, De Volkskrant en Trouw en schreef artikelen voor kunsthistorische tijdschriften en tentoonstellingscatalogi. Ze combineert het schrijverschap met haar baan als directeur van CODART, een netwerkorganisatie van museumconservatoren. Daarvoor werkte ze als cultureel attaché op de Nederlandse ambassade in Warschau. Ze promoveerde op een Poolse kunstenaarsgroep uit het Interbellum nadat ze kunstgeschiedenis had gestudeerd in Leiden en Kraków.

Gerdien Verschoor zal voor de pauze vertellen over en voorlezen uit haar werk. Na de pauze zullen talenten uit de gemeente Brummen aan de beurt komen. Gedichten, een lied of een verhaal of columns van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert over het thema Kunst.

Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting. Als afsluiting leest Inge Schouten, winnares van de vorige keer, enkele gedichten voor.

Toegang is gratis. Er is een maximum aantal inschrijvingen voor het open podium, dus zorg dat u er snel bij bent, graag van tevoren aanmelden op [email protected] of bel Marguerite: 06-25464982

Aanvangstijd is 20.00 uur precies.