The Villa, maakplaats voor jongeren in Brummen roept jongeren op advies te geven

Foto: The Villa

BRUMMEN – The Villa vraagt advies aan jongeren uit Brummen om van The Villa de leukste Maakplaats voor jongeren te maken. Op donderdag 27 september vanaf 16.00 uur kunnen jongeren hun ideeën laten horen.

Alle jongeren uit Brummen en omgeving worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met The Villa en hun advies te geven.

The Villa wordt ingericht!

Op dit moment wordt er hard gewerkt om in Brummen een creatieve plek in te richten voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Op het grote terrein van de Zutphensestraat 196 staan vele garageboxen, deze boxen worden omgebouwd naar ruimtes waar jongeren kunnen gaan Maken: The Villa!  Zo is er al van een garage een Maakplaats gemaakt waar jongeren kunnen ontwerpen, uitvinden en maken wat ze maar verzinnen.

Meubels maken, timmeren, boetseren, kleien, solderen, verzin het maar!

Onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige (gast)maker leer je met materialen en gereedschap om gaan. En je leert creatief denken en problemen oplossen.

Yoga, mediteren en dansen

Er is ook een yogazaal, hier kunnen jongeren uiteraard yogalessen volgen of voor wie daar behoefte aan heeft ook andere oefeningen leren die helpen om je hoofd leeg te maken. Natuurlijk kan er in de zaal ook gedanst worden of een andere (sport) activiteit worden gedaan.

Woonkamer waar je muziek kan maken

The Villa heeft ook een gezellige woonkamer met banken en stoelen waar je bij kunt komen van je dag op school en waar je muziek kunt maken op de piano en gitaar. In deze ruimte staat ook een grote keukentafel waaraan jongeren kunnen kletsen, thee drinken en onder begeleiding hun huiswerk kunnen maken. Of taarten kunnen bakken, naaien, schilderen, spelletjes doen of…….

Maar…., wat willen de jongeren uit Brummen nou eigenlijk zélf?

Er zijn al vele ideeën over wat er in The Villa allemaal gemaakt kan worden. Maar…., wat willen de jongeren uit Brummen nou eigenlijk zélf? Zij weten zelf het beste hoe je van een Maakplaats de leukste plek voor jongeren kunt maken! Daarom worden alle jongeren uit Brummen tussen de 10 en 20 jaar op donderdag 27 september uitgenodigd om hun stem te laten horen en aan te geven wat zij belangrijk vinden.

Alle jongeren uit Brummen tussen de 10 en 20 jaar zijn uitgenodigd

Er komt dan ook een ‘adviesvanger’ naar The Villa. Dit is een jongere die is opgeleid om samen met andere jongeren te brainstormen. Welke ideeën zijn er en hoe maken we van The Villa met al zijn garages en de keukentafel een plek waar jongeren graag komen om creatief bezig te zijn of hun huiswerk te maken.

Er wordt gezorgd voor snacks en drinken en na afloop rond 18.00 uur is er pizza!

Jongeren kunnen zich aanmelden bij Anneliek (06-81943073) of Frederique (06-12317447).

The Villa zit aan de Zutphensestraat 196 in Brummen.