Oeken pakt overtuigend eerste driepunter in 3e klasse (4-2)

BRUMMEN/OEKEN – Was het in de eerste twee duels in het begin nog te voorzichtig, thuis tegen het Nijmeegse Uni VV ging dat beter. Ondanks een snelle (geluks-)treffer van de gasten namen de zebra’s het initiatief.

En hoewel eerst nog wat te snel de lange bal werd gehanteerd, werd het uiteindelijk op basis van scherpte en aardig voetbal de eerste zege in de 3e klasse.

In het begin was het even schrikken toen na zes minuten een Nijmeegs afstandsschot door een Oeken-been van richting werd veranderd en keeper Niek Wösten kansloos liet (0-1). De koppies bleven echter fier omhoog en leek een gelijk opgaand duel te ontstaan. Oeken had het achterin op orde, maar vervolgde de opbouw in die periode te snel met een lange bal over de vleugels. Nadat Roel van Agtmaal een solo op de de Uni doelman nog net naast zag eindigen, was het Erik-Jan Huisman die na een half uur met een prachtig afstandsschot in de kruising de gelijkmaker bracht (1-1). De zebra’s blijven drukken en vlak voor rust resulteert dat in de verdiende 2-1. De inzet is opnieuw van Erik-Jan Huisman, maar het beslissende tikje wordt gegeven door de attent mee opgestoomde Jelmar Schoonman die dat in duel met een Nijmeegse verdediger doet.

Na rust gaan de zebra’s vro(o)lijk verder met hun overwicht terwijl de gasten af en toe wel aanvallende acties maken maar zonder echt gevaarlijk te worden. Nadat eerst Coen Hagedoorn na een solo alleen voor de keeper zijn inzet net naast ziet gaan is het in de 60e minuut Roel van Agtmaal die een schot vanaf de vleugel via keeper en paal in het net doet belanden (3-1). De blauwwitte achterhoede maakt het nog even spannend door een bal hard in de handen van de eigen doelman te schieten. De vrije trap wordt daarop dankbaar door de gasten omgezet in een treffer (3-2). In de laatste minuut maakt echter Marco Heersema een eind aan alle twijfel door op aangeven van Erik-Jan Huisman de bal beheerst over de keeper te wippen (4-2).

Na drie wedstrijden heeft Oeken nu vier punten binnen en krijgt het komende zaterdag uit bij Zelos in Zelhem om 15.00 uur een oude bekende op haar pad die ook haar eerste winst, zij het uit vier duels, wist binnen te halen.