Oeken 1 start ook tweede competitie helft met gelijkspel tegen SKV (0-0)

BRUMMEN/OEKEN – Door bij de hervatting van de competitie ook in Wageningen tegen nummer drie, SKV, het resultaat van de start in september te herhalen (0-0), lijkt Oeken 1 op weg om de mooie reeks van de eerste competitie helft te vervolgen.

Alhoewel SKV veel aan de bal was, bleven de zebra’s met een goed georganiseerde defensie redelijk gemakkelijk overeind. Bovendien kwam er, vooral na rust, een aantal aardige kansen, helaas onbenut.

Met een stevige wind dwars over het (kunstgras)veld op de Wageningse berg was het vaak wat moeilijk de bal te controleren, maar moet gezegd dat beide teams het zichzelf ook wel onnodig lastig maakten door desondanks veel hoge ballen te spelen. De gastheren namen met hun technisch vaardige team direct het initiatief en leken het duel te gaan controleren. Maar dat reikte maximaal tot aan de Oeken zestienmeter. Daar gekomen bleek er geen echt gevaar in te zitten. Dat de zebra’s niet gekomen waren om alleen te verdedigen, liet Coen Hagedoorn al na twee minuten zien toen hij na een verrassende actie de paal raakte. Dat beeld bleef in de eeste helft waarbij Oeken onder leiding van een goed spelende Julian van Hummel de zaken defensief netjes geregeld had. Daarbij speelde Jeroen van de Berg, normaal gesproken aanvaller van professie, een prima wedstrijd op de back plaats als vervanger van de geblesseerde Jochem Hogenboom.

Na de thee kwam Oeken wat meer op de helft van SKV, waarbij het gevaar veelal uit acties van Coen Hagedoorn kwam. Maar treffers leverde het niet op, omdat de keeper zijn werk deed of doordat in alle ijver even een vrijstaande medespeler werd gemist.

De gastheren bleven intussen breien tot aan de Oeken zestien en als ze dichter bij kwamen, was er altijd nog keeper Niek Wösten om het net onbereikbaar te houden. Al met al voor de objectieve fijnproever misschien geen duel om van te watertanden.

In blessuretijd werd het nog even spannend toen de niet altijd goed begrepen scheidsrechter een vrije trap op het randje van de zestienmeterlijn van Oeken gaf. Zou het dan toch nog gebeuren? Gelukkig voor de zebra’s vloog de bal langs de muur én langs het doel. Een verdiend punt kon bijgetekend worden.

Al met al een goede start voor de tweede helft van de competitie waarbij de zebra’s met een zesde plaats én 19 uit 12 op koers blijven voor handhaving als debutant in de 3e klasse.

Zaterdag 16 februari a.s. komt het Oosterbeekse OVC ’85 op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt verloren. Daarna volgt trouwens nog een aantal thuiswedstrijden, met op de 23e Excelsior Zetten, 2 maart ESA en 9 maart Zelos.

Opstelling: Niek Wösten, Jeroen van de Berg, Julian van Hummel, Nino Schoonman, Jesse Heutink, Jelmar Schoonman, Erik-Jan Huisman, Melvin van Dam (65. Daan Egbers), Marco Heersema, Roel van Agtmaal (85.Tijs Hafkamp), Coen Hagedoorn