Roselie Vleeming behaalt 9e plaats op wereldkampioenschap Kata jeugd

EERBEEK – Een tijdje geleden heeft Karate Club Eerbeek aangegeven dat jeugdpupil Roselie Vleeming was geselecteerd en mocht uitkomen voor het wedstrijdteam JKS Benelux (Nederland-Belgie-Luxemburg) en mee mocht doen aan de wereldkampioenschapen onderdeel Kata jeugd 10-11 jaar JKS in Dublin op 24 augustus 2019.

Vol goede moed werd op donderdag 22 augustus aan de reis begonnen, aangekomen in Dublin zijn de laatste trainingen doorgenomen met het team en was op zaterdag de 24e augustus D-day. Roselie kwam in een poule van de 21 beste Karateka’s van haar klasse van de wereld terecht. In de eerste ronde was Roselie uitgeloot en kwam ze meteen in de winnaarspoule, ze moest tegen een van de favorieten uit Brazilië en verloor deze wedstrijd.  Ook de andere wedstrijden in de poule waren vol passie en strijd, Roselie behaalde een 9e plaats in de poule van de 21 beste meisjes van de wereld.

JKS Benelux heeft met het team 8 medailles gewonnen, Roselie heeft dan geen podiumplaats behaald maar Karate Club Eerbeek is ontzettend trots op haar en haar prestatie. Roselie kijkt nu al weer vooruit naar het volgende toernooi. Eerst worden de lessen weer opgepakt omdat de vakantie voorbij is en deze in de eerste week van september weer beginnen.

Wil jij net zoals Roselie aan karate gaan doen? Kom dan bij Karate Club Eerbeek trainen! Kijk voor meer informatie op: http://www.karateclubeerbeek.com/.