Cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Foto: Stichting Welzijn Brummen

BRUMMEN – Maandag 5 oktober 2020 was de informatiebijeenkomst ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Veel organisaties die met vrijwilligers werken hebben moeite om hun vrijwilligersbestand op peil te houden.

Twee bestuursleden van Voetbalvereniging Sportclub Brummen hebben enkele jaren geleden de cursus gevolgd (destijds aangeboden door Stichting Welzijn Brummen) en dit heeft hen een behoorlijke aanvulling op het vrijwilligersbestand opgeleverd. Reden voor Sportkompas en de Vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Brummen om met één van hen in gesprek te gaan. De conclusie na het overleg: de cursus wordt opnieuw aangeboden.

Buitenkans

Het aanbod van de 4-delige cursus mag gerust als ‘buitenkans’ voor organisaties worden bestempeld. De kostbare cursus wordt gefinancierd vanuit het Lokaal Sportakkoord en hierdoor zijn er voor deelnemende partijen geen kosten aan verbonden.

De Gelderse Sportfederatie (gesponsord door NOC*NSF) verzorgd de training en vraagt minimaal 2 deelnemers per organisatie en een volledige deelname aan de 4 bijeenkomsten. Roel Hazenberg van de Gelderse Sportfederatie geeft bij voldoende commitment, 100% garantie op nieuwe vrijwilligers. De investering is het dus zeker waard.

Niet alleen voor sportverenigingen

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd werd in het verleden alleen aangeboden aan sportverenigingen. De training is aangepast en is nu ook geschikt voor andere organisaties die met vrijwilligers werken.

Aanmelden voor deze cursus kan tot maandag 12 oktober 2020 via [email protected].