De helpende hand in tijden van financieel zwaar weer: www.geldfit.nl

Foto: Creative Commons

BRUMMEN/EERBEEK – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. In de gemeente Brummen zal dit niet veel anders zijn.

Reden voor gemeenteraad en college om een extra inspanning te doen om inwoners met geldzorgen te vinden, te bereiken en te leiden naar passende hulp. Daarom werkt Brummen vanaf nu samen met NSR (Nederlandse Schuldhulp-route) om inwoners met financiële problemen daadwerkelijk de helpende hand te bieden.

“Geldzorgen, het kan iedereen overkomen,” laat wethouder Annika van Klinken weten. “Als gemeente willen we een vangnet zijn en huishoudens helpen wanneer ze financieel in de problemen komen en dreigen te raken.” De gemeenteraad heeft op 1 september het college gevraagd om snel in beeld te brengen of er door de verminderde koopkracht vanwege de forse prijsstijgingen van bijvoorbeeld energie, meer huishoudens in de problemen komen. Het college heeft dit verzoek direct opgepakt. “We zijn een samenwerking gestart met NSR, een organisatie met veel kennis als het gaat om de uitdaging om huishoudens met geldzorgen te bereiken en te helpen.” Via de speciale pagina www.brummen.nl/meldpunt kan iedereen snel bij NSR terecht.

Directeur van NSR Martin Suithoff is verheugd dat nu ook de gemeente Brummen aan de slag gaat met Geldfit. “De hoge energieprijzen en de inflatie raken steeds meer mensen. Maar ook ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen over geld. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we voorkomen met de website Geldfit.nl en het telefoonnummer 0800-8115. En dat doen we niet alleen, maar samen banken, verzekeraars en andere bedrijven. En vanaf nu ook met de gemeente Brummen.”

Doe de test op www.geldfit.nl

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van gemeente Brummen kunnen gebruikmaken van de test op www.geldfit.nl. Met een paar korte vragen krijgt u inzicht in uw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangt u ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente Brummen. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of het gemeentelijke schuldhulploket. Mensen die liever bellen kunnen anoniem gebruikmaken van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis en de energiecrisis. Ondernemers in gemeente Brummen kunnen terecht bij www.geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Martin Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemers gerichte tips, tools en hulpverlening.”

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.