Dubbelconcert “Eendracht” en “Wilhelmina”

Foto: Eendracht

EERBEEK – Zaterdag 11 november geeft fanfareorkest Eendracht uit Eerbeek een dubbelconcert samen met Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel (HKW). Beide orkesten komen uit in de eerste divisie van de KNMO en ontmoeten elkaar die avond in de Kruiskerk in Eerbeek.

Onder leiding van dirigent Willem van Zee zal HKW het dubbelconcert beginnen. Een aantal prachtige werken zoals ‘William Byrd Suite’ van Gordon Jacob, ‘Atmospheres’ van John Golland en de ‘Asgard Symphony No.1’ van Teodoro Aparicio Barberan staan op het programma.

HKW heeft de ambitie om als symfonisch blaasorkest een regionale functie in en voor de regio Maas en Waal en het Rivierenland te vervullen. Daarnaast streeft HKW ernaar om haar uitstraling als symfonisch blaasorkest van hoog niveau extra dimensies te geven door optredens op belangrijke podia, de samenwerking met solisten van naam en de veelzijdigheid van haar repertoire.

Na de pauze sluit Eendracht het concert af met het spelen van de twee werken waarmee het orkest een paar weken later in Zutphen op concours gaat. Onder leiding van Jaap Musschenga kan het publiek gaan genieten van ‘Migyur’ van Eric Swiggers en ‘Mästare, alle Söka Dig’ van Rob Goorhuis. Het wordt interessant om te zien hoever het orkest inmiddels is met haar voorbereidingen op het aanstaande concours.

Het dubbelconcert in de Kruiskerk aan de Dr. Gunningstraat te Eerbeek begint zaterdagavond om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over de beide fanfareorkesten kan gekeken worden op de websites: www.eendracht-eerbeek.nl en http://www.harmonie-wamel.nl/.

 

Foto; Eendracht Eerbeek concert