Verenigingen gezocht die geld willen verdienen voor de clubkas

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN – Welke vereniging wil graag de clubkas spekken en ook nog eens een nuttige bijdrage leveren aan ons milieu? Die vereniging kan zich namelijk tot 25 februari aanmelden om op zaterdag 17 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur een keer te helpen bij de gemeentelijke compostactie.

Sinds jaar en dag voeren jaarlijks twee verenigingen in de gemeente de compostactie uit. Er zijn dit jaar weer zakken beschikbaar en daarnaast moet er een grote hoeveelheid losse compost op de dag zelf weggewerkt worden.

Ook dit jaar kiest de gemeente weer twee verenigingen uit de aanmeldingen. Elke vereniging moet minimaal 10 mensen leveren om de compostactie in goede banen te leiden. Verenigingen die de afgelopen drie jaar meegeholpen hebben, komen alleen in aanmerking bij onvoldoende aanmeldingen.

Dubbel doel

De gemeente Brummen wil met deze actie de inwoners iets teruggeven voor het goed scheiden van afval en het belang daarvan extra aandacht geven. Door groente-, fruit- en tuinafval apart in te zamelen en vervolgens te verwerken tot hoogwaardige compost, kunnen ze dit afval hergebruiken voor bijvoorbeeld de tuinen.

Naast dit milieuargument wil de gemeente ook ieder jaar twee verenigingen via deze actie de gelegenheid bieden extra geld te verdienen voor de clubkas. Door de actie op deze manier in te richten kan er meer geld naar de verenigingen. De vergoeding is net als vorig jaar € 1.250,– per vereniging.

Aanmelden

Tot 25 februari 2018 kunnen verenigingen zich aanmelden als kandidaat-organisator. Stuur uw e-mail naar Michel Beijer via [email protected]. Hebt u vooraf vragen of wilt u nog meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Michel Beijer via nummer 0575-568 576 of stuur een e-mail.