Oeken 1 houdt de goede lijn vast met winst op JVC Cuijk (4-2)

BRUMMEN – Ook thuis tegen JVC Cuijk heeft Oeken 1 de goede lijn vast gehouden. Hoewel de gasten met flink wat vaardige spelers geregeld leuke dingen lieten zien, waren de zebra’s zeker doelmatiger. Bovendien bracht Oeken, via onder meer een paar prachtige treffers van Coen Hagedoorn, ook de supporters zeker een leuke middag.

De 4-2 zege en de drie punten geven een prettige basis voor het pittige resterende programma vóór de winterstop met daarin onder meer de huidige koplopers.

De toeschouwers en de vele liefhebbers onder hen, die het gure herfstweer trotseerden, kregen een leuke voetbalmiddag. Met een tegenstander die het vooral in de ‘voetballende’ oplossingen zocht en een gastheer die gedisciplineerd en met durf ook de aanval koos. Waar de Cuijkse goede bedoelingen vaak strandden voordat het Oeken-doel werd bereikt, was het al na tien minuten dat de zebra’s al tikkend de meegekomen verdediger Nino Schoonman in staat stelden de score te openen (1-0). H

eel Cuijk claimde trouwens buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter Smeenk had geen twijfel. Het beeld van een aardig combinerend JVC en een blauwwit team dat de verdediging op orde had, veranderde wel verder in de eerste helft. Oeken wist meer naar voren te spelen en regelmatig werd met aardige combinaties de druk opgevoerd. Dat leidde na 25 minuten tot de 2-0, toen een inzet van de goed spelende middenvelder Daan Egbers via een speler van de gasten tegen het net vloog.

Het leek even later nog 3-0 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding. De gasten bleven hun voetballend concept trouw en maakten vlak voor rust beheerst gebruik van de even bij Oeken achterin geboden grote ruimte (2-1).

Na rust was het eerst vooral JVC dat met goed voetbal de bovenliggende partij was. Oeken hield stand en kwam zelfs nog tot een knap schot van Roel van Agtmaal dat met moeite door de keeper tot corner werd getikt. In het laatste kwartier kwam er uiteindelijk lucht voor de gastheren. Verantwoordelijk daarvoor was vleugelspits Coen Hagedoorn die na een uur spelen Jeroen van de Berg was komen vervangen.

De eerste werd aangespeeld op de linker vleugel, passeerde op snelheid een tegenstander en liet toen van 20 meter een fraaie boog los die buiten bereik van de keeper in de rechter bovenhoek verdween (3-1). Of het was door de euforie over deze treffer, maar een minuut later had Oeken geen antwoord op een knappe aanval van de gasten (3-2).

Maar Coen Hagedoorn bleek de smaak te pakken te hebben, want toen hij na vijf minuten opnieuw op links werd aangespeeld, passeerde hij opnieuw behendig de Cuijkse achterhoede en rondde beheerst af (4-2). De laatste minuten werden nog wat hectisch en leverden Daan Egbers zijn tweede geel op, waardoor hij zijn wedstrijd toch nog in mineur afsloot.

De zebra’s gaan zaterdag 1 december op bezoek bij AZ2000 in Arnhem (14.30 uur). Daarna volgen dit jaar nog nummer twee Be Quick (8/12 thuis) en tot slot koploper Dieren (15/12 uit).