Hoogwater: Heeft u het draaiboek en de bewaarkaart al?

Foto: gemeente Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – Als straks in het voorjaar de vorst weer verdwijnt dan zal het mogelijk weer hoogwater worden in de IJssel. Voor de gebieden gelegen buitendijks in de uiterwaarden van Brummen en Voorst heeft het college een nieuw draaiboek hoogwater (pdf, 3,4 MB) vastgesteld.

Dit is een uitvoeringsplan voor bestuurders en ambtenaren. Het geeft informatie over verwachtingen tussen gemeente en bewoners in het geval het rivierwater stijgt en de uiterwaarden onderlopen. Dit draaiboek treedt in werking als het waterpeil bij het peilpunt in Zutphen-Noord stijgt tot NAP +8.0 meter. Bij die stand overstroomt namelijk het afgegraven gebied in Cortenoever.

De bewoners van dit gebied krijgen natuurlijk ruim op tijd de kans om hun spullen in veiligheid te brengen en het gebied te verlaten. In het draaiboek hoogwater staat wat de bewoners van het gebied kunnen doen voor, tijdens en na hoogwater en eventueel evacuatie. En welke hulp zij van de gemeente mogen verwachten.

Ook is er voor de inwoners in dit gebied nu een bewaarkaart hoogwater (pdf, 83 kB) en een folder (pdf, 6,5 MB) met informatie wat te doen voor, tijdens en na hoogwater en evacuatie.

Woont u in het gebied en heeft u het draaiboek niet per e-mail ontvangen? Geef het door aan Anja  Wasseveld-Bruntink. Haar mailadres is [email protected]. Maakt u geen gebruik van een computer? Neem dan contact op met gemeente Brummen via 0575-568 233.

'
article
13554
Als straks in het voorjaar de vorst weer verdwijnt dan zal het mogelijk weer hoogwater worden in de IJssel
BRUMMEN/EERBEEK – Als straks in het voorjaar de vorst weer verdwijnt dan zal het mogelijk
https://brummen.nieuws.nl/gemeenteberichten/13554/hoogwater-heeft-u-het-draaiboek-en-de-bewaarkaart-al/
2019-01-23T17:16:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/58/2019/01/23171615/Hoogwater-gemeente-Brummen.png
Bewaarkaart, brummen.nieuws.nl, Cortenoever, Draaiboek, Folder, gemeente Brummen, Hoogwater, IJssel, Overstroming
Gemeenteberichten, Nieuws