Oeken opnieuw naar zege, nu uit bij Zelos (1-3)

Foto: VV Oeken

ZELHEM/BRUMMEN – VV Oeken heeft de eerste uitzege in de 3e klasse binnen. Uit in in Zelhem waren de zebra’s veel scherper dan Zelos. Na een gelijk opgaand begin wisten de gasten de meeste kansen te scheppen en te verzilveren.

Dat zorgde echter maar voor één treffer en toen vlak na rust de gelijkmaker viel leek dat voor een omslag te zorgen. Maar de blauwwitten pakten de leiding snel terug en wisten uiteindelijk de drie punten verdiend binnen te halen.

In deze hernieuwde kennismaking na vijf seizoenen, maar nu in de derde klas, leek Zelos in de begin fase even de bovenliggende partij. Maar verder dan een prima door keeper Niek Wösten gekeerd schot kwamen de gastheren niet. Na een kwartiertje kwamen de partijen wat meer in evenwicht en was het Oeken dat de meeste kansen schiep. Dat leverde in de 18e minuut de voorsprong op voor de zebra’s. Een voorzet werd slim doorgekopt door Roel van Agtmaal en goed met het hoofd afgemaakt door Marco Heersema (0-1).

Dit was de inleiding tot meer kansen die echter niet benut werden. Zo werd een mooie voorzet van Coen Hagedoorn net overgelepeld door Roel van Agtmaal. Na een goed half uur probeerde Erik-Jan Huisman het maar eens van afstand, maar zijn prachtige streep werd even fraai door de Zelos keeper met een uiterste zweefduik gepareerd. Vlak voor rust leek Coen Hagedoorn na een mooie actie wel de volgende treffer op zijn schoen te hebben maar opnieuw was de Zelhemse sluitpost door attent uit te komen, een sta-in-de-weg.

Toen Zelos vlak na rust via een goed gemikte kopbal op gelijke hoogte (1-1) wist te komen leek het duel te kantelen. Vlot daarna kwam de 1-2, opnieuw via een kopbal, met weer een assist van aanvoerder Roel van Agtmaal, deze keer goed afgemaakt door de attent meegekomen middenvelder Jelmar Schoonman. Zelos kwam intussen wel tot enkele aanvallen maar deze leverden nauwelijks gevaar op. Een eendrachtig spelend blauwwit team verdedigde met verve, en benutte van daar uit steeds meer de ruimte die er op de Zelos helft kwam.

Zo leek Coen Hagedoorn via een prachtige omhaal te scoren maar de bal deed de lat letterlijk schudden de rebound werd net overgekopt. In de eind fase leek Zelos nog even langszij te komen toen hun aanvoerder zich met een mooie beweging vrij wist te spelen, maar keeper Niek Wösten stond zijn mannetje. Vlak voor tijd maakte Roel van Agtmaal aan alle twijfel een einde toen hij, via een steekpass van de voor een moegestreden Marco Heersema ingevallen Jan-Joost Heezen, alleen voor de keeper werd gezet en dat goed afmaakte (1-3).

Door dit resultaat vinden we de zebra’s nu terug in het linker rijtje met 7 uit 4, een vertrouwen gevende start voor een competitie waar in nog de nodige pittige confrontaties verwacht kunnen worden.

Komend weekend ontvangt Oeken het Groesbeekse de Treffers, dat dit seizoen wat moeilijk op gang lijkt te komen maar nu via OVC’85 de eerste winst binnen heeft.

Opstelling: Niek Wösten, Nino Schoonman, Melvin van Dam, Jesse Heutink, Daan Egbers, (70. Jeroen vd Berg), Jelmar Schoonman, Julian van Hummel, Erik-Jan Huisman, Marco Heersema (85. Jan Joost Heezen), Coen Hagedoorn, Roel van Agtmaal