6 kerken in de regio openen hun deuren, wees welkom

Foto: Kruiskerk Eerbeek

REGIO – In onze regio wordt veel gefietst en gewandeld. De meeste mensen die een kerkgebouw passeren hebben geen idee hoe de kerk er van binnen uitziet en dat er veel meer gebeurt dan alleen het houden van kerkdiensten. Daarom openen op 11 juni 6 kerken hun deuren voor iedereen. Het zijn 6 heel verschillende kerken, ieder met hun eigen verhaal.

Kom kijken naar bijvoorbeeld de gebrandschilderde ramen van een beroemde glazeniersfamilie in de Kruiskerk Eerbeek of naar een tentoonstelling over de Molukse geschiedenis en cultuur in de Molukse kerk Silo of naar de Vrijzinnigenkerk in Brummen op het voormalige landgoed De Zegerij. Drie kerkgebouwen hebben de status van rijksmonument, de Ludgeruskerk in Hall met uitbundige plafondschilderingen, de Petruskerk in Spankeren met een eeuwenoude toren van tufsteen en de Protestantse kerk Loenen met een Westfaals orgel en een mooie begraafplaats. Er is een prachtige fietstocht uitgestippeld die de kerkgebouwen met elkaar verbindt. Wees welkom!

De fietsroute met informatie is o.a. te verkrijgen bij de VVV in Eerbeek, diverse campings en vakantieparken, de deelnemende kerken en op www.kruiskerkeerbeek.nl.

Zes kerken in de regio openen hun deuren voor belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur.

Deelnemende kerken: Kruiskerk Eerbeek, de Molukse kerk Silo, de Protestantse kerk Loenen, de Vrijzinnigenkerk in Brummen, de Petruskerk in Spankeren en de Ludgeruskerk in Hall.