Sportclub Brummen neemt afscheid van zondagvoetbal

Foto: Sportclub Brummen

BRUMMEN/EERBEEK – Afgelopen maandag 6 juni heeft Sportclub Brummen afscheid genomen van het zondagvoetbal. Iets meer dan een jaar geleden kwamen de eerste verschuivingen al binnen de vereniging.

Senioren twee, drie, vier en de vrouwen waren de eerste elftallen die de overstap maakte naar het zaterdagvoetbal voor seizoen 2021-2022. Al snel werd er bekend dat ook voor het volgende seizoen de zondagselectie zou volgen.

En daar was die laatste zondag dan, of in dit geval de maandag vanwege het Pinksterweekend.

Het eerste en tweede elftal moesten thuis spelen op de Hazenberg. Voor het eerste elftal zat er een speciaal tintje aan deze laatste wedstrijd. De tegenstander deze middag was AZC en de koploper uit Zutphen zou aan één punt genoeg hebben om het kampioenschap binnen te slepen. De combinatie van bovenstaande resulteerde in ruim 1000 bezoekers op de Hazenberg. De wedstrijd werd, mede dankzij de massale steun van de vele supporters uit Zutphen, met 3-0 gewonnen door AZC. Daarmee mocht AZC zich tot de terechte kampioen van 3D laten huldigen.

Direct na het laatste fluitsignaal wist DJ Emiel supporters te verblijden met een hoop swingende knallers. Of het nou regende of niet, het feestje werd er zeker buiten niet minder op.

De laatste wedstrijd van het seizoen was ook het moment van afscheid nemen en bedanken van vrijwilligers. De dames van de kaartverkoop werden door voorzitter Paul Busser bedankt voor hun jarenlange inzet. Zij zorgden jarenlang voor extra inkomsten voor de club. Bij de technische staf van het 1e werd afscheid Jesse Stoel (assistent-trainer) en Wim Klein Kranenbarg (grensrechter).

Na dit seizoen neemt de vereniging, om verschillende redenen, helaas afscheid van een aantal zeer ervaren selectiespelers. In een mooie speech van voorzitter Paul Busser werden Emiel Bleumink (126 wedstrijden),  Lucas Knip (201 wedstrijden), Rob de Bie (230 wedstrijden) en Jordi Plant (231 wedstrijden) bedankt voor hun jaren bij Sportclub Brummen. Ze mogen trots zijn op hun mooie carrières bij de club en blijven gelukkig nog als (rustend) lid verbonden aan Sportclub Brummen.

Aan het einde van zijn toespraak blikte de voorzitter nog even kort terug op het kampioenschap in 2019. Hij sprak zijn respect uit voor de wijze waarop de groep destijds is omgegaan met het overlijden van Marcel Knip, vader van de afscheid nemende Lucas. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een prachtig gebaar van Jan de Winkel en Robert Middendorp. Jan bood Lucas zijn eigen wedstrijdshirt aan. Robert gaf Lucas de wedstrijdbal van deze middag. Deze 2 items waren door beide mannen voor een mooi bedrag gekocht tijdens een veiling eerder op de dag.

De avond werd vervolgens feestend voorgezet met een knallend optreden van zanger Mike Sanders. Het was een prachtige dag waarin leden, rustend leden, vrijwilligers, familieleden en vrienden het echte Sportclub Brummen-gevoel konden ervaren. Een vereniging die respect voor elkaar heeft, waarin prestatie en gezelligheid hand in hand gaan en het familiegevoel voorop staat.

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.