Sportclub Brummen viert haar 110-jarig jubileum

Foto: Sportclub Brummen

BRUMMEN – Afgelopen weekend heeft Sportclub Brummen haar 110-jarig jubileum gevierd! Graag wil de vereniging jullie even mee terug in de tijd nemen. Op 12 november 1912 werd voetbalvereniging Brummen Incognito Club (B.I.C.) opgericht.

Een voetbalvereniging die zich door de jaren heen op meerdere locaties in Brummen huisvestte. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van B.I.C. werd de wens uitgesproken om van gedachten te wisselen over het samengaan met Brummense Boys. In 1963 werd het ‘akkoord’ uitgesproken door de leden van beide verenigingen. Na een uitgebreide stemming werd door de leden voor beide verenigingen gekozen om verder te gaan onder de naam ‘Sportclub Brummen’ in een geel-blauw tenue. De koninklijke voetbalbond gaf toestemming om de oprichtingsdatum van B.I.C. aan te houden.

Afgelopen zaterdag heeft de sportclub precies op de dag dat de vereniging ontstaan is, 110 jaar geleden, een groots jubileumfeest gevierd. De avond werd om 20.00 uur afgetrapt onder leiding van de Zingende Barmannen in een volledig omgebouwde kantine waar de geel-blauwe clubkleuren niet te missen waren. Sjoerd Wagenaar van Hakuna Matata verzorgde verrassende cocktails en Catering Zutphen was er om de gasten te voorzien van een heerlijke (vette) hap. Al met al waren er ruim 400 (ouders van) leden, vrijwilligers, sponsoren en introducees die samen de avond tot een groot succes hebben gemaakt! Afgelopen september heeft de vereniging bovendien een wedstrijd tegen Oud-Feyenoord georganiseerd ter ere van haar jubileum.

Wat mag de club trots zijn dat ze 110 jaar later nog steeds deze prachtige sport kunnen aanbieden in het dorp Brummen. Dit had niet gekund zonder de talloze vrijwilligers, leden, sponsoren en andere voetballiefhebbers die Sportclub Brummen een warm hart toedragen. Een grote dank voor iedereen die zich heeft ingezet in de afgelopen jaren voor deze mooie vereniging. Op naar het volgende jubileum!

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.