Expositie ‘Thuiskomen’ in Kruiskerk Eerbeek geopend

Foto: kruiskerk-Eerbeek

EERBEEK – De expositie Thuiskomen is op 6 december in de Kruiskerk geopend in bijzijn van de kunstenaar An Compagne en de fotograaf Wim Compagne en 30 belangstellenden.

An is met de aanwezigen bij de opening op excursie gegaan langs de landschappen en heeft uitleg gegeven over hun werk. Het aanwezige publiek was bijzonder enthousiast. De mensen raakten verwonderd over de verstilling en het licht in de kunstwerken.

Nog tot en met 17 december is in de Kruiskerk te Eerbeek de dubbelexpositie ‘Thuiskomen’ te zien van An Compagne (schilderijen) en Wim Compagne (fotografie).

De expositie ‘Thuiskomen’ gaat over de samenwerking van de schilder en de fotograaf in hun zoektocht naar het licht, de stilte en de rust in de prachtige en soms ruige natuur van o.a. Nederland, Zweden, Noorwegen, Schotland en de Hebriden.

Beiden richten hun focus op de sfeer van een landschap.

An schildert abstracte meditatieve landschappen. Het is het gevoel van een landschap dat haar boeit en inspireert. Haar intrinsieke voorstelling van het landschap probeert zij vorm te geven door te werken met acryl en olieverf op doek of paneel.

Wim fotografeert het liefst tijdens een van hun vele reizen, als het kan een landschap waar de tijd heeft stil gestaan, voor hem zijn er ‘oerlandschappen’, net zoals er oerbossen zijn.

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.