Sublieme JKS Benelux Stage in Sporthal Rhiendeneroord

Foto: Karateclub Eerbeek

BRUMMEN – Na 2 jaar corona was er voor JKS Benelux het weer tijd om een gezamenlijke stage te geven voor de JKS Benelux karateka’s. Gekozen was om door een aantal JKS leraren in een carrousel van 8 leraren stage’s en trainingen te geven van ongeveer 20 minuten.

JKS Benelux heeft samen met Ronald van den Eyssel van Karate Club Eerbeek gekozen om hiervoor centraal in Nederland in de zaal van Rhienderoord deze stage te organiseren. Men kwam in grote getalen en er stonden z’n 80 deelnemers in de zaal uit België, Nederland, Luxemburg en ook Duitsland.

Na de training is er een terugkoppeling geweest van de Japanse stage in Tokyo en hebben de bestuursleden een ledenvergadering gehad in de vergaderruimte van Rhienderoord. JKS Benelux kan terug kijken naar een geslaagd evenement en hopen dat er meerdere dit jaar mogen volgen.

Over JKS Benelux

De Japan Karate Shoto Federatie (JKS) is een internationale organisatie die de praktijk van karate promoot, met name de stijl Shito-ryu. De organisatie werd opgericht in 1970 door Tsutomu Ohshima, die een student was van Kenwa Mabuni, de oprichter van Shito-ryu karate. De JKS is gevestigd in Japan, maar heeft filialen en aangesloten dojo’s in veel landen over de hele wereld. De JKS organiseert regelmatig trainingskampen, toernooien en testen en organiseert ook internationale karate-uitwisselingen. Het doel van de organisatie is om de studie en praktijk van traditioneel karate te bevorderen en ervoor te zorgen dat de technische en filosofische principes behouden blijven.

Het nieuws van brummen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op brummen.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.