Groei & Bloei lezing Vlinders in de tuin

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Op donderdag 15 maart organiseert Groei & Bloei een lezing over vlinders in de tuin door Ineke Radstaat van de Vlinderstichting.

Van de insecten zijn dagvlinders wel het meest geliefd. Door hun boeiende levenswijze en de prachtige kleuren spreken ze tot de verbeelding. Het gaat echter niet goed met de dagvlinders in Nederland. Veel soorten zijn al verdwenen en de Rode Lijst met bedreigde soorten is nog lang.

Tijdens deze lezing passeert een aantal dagvlinders de revue. Door in de huid van de vlinder te kruipen kijken de deelnemers hoe ze leven en welke eisen ze stellen aan hun leefomgeving.

Ineke Radstaat:

“Als we dat weten kunnen we ook zorgen dat er weer meer vlinders komen. Daarvoor moet goed worden samengewerkt. De natuurbeheerders kunnen hun steentje bijdragen, maar ook gemeenten en Waterschappen moeten in inrichting en beheer rekening houden met de eisen die dagvlinders stellen.”

Tuinbezitters kunnen ook veel doen voor vlinders. Door te zorgen voor voedsel voor de vlinders en voortplantingsmogelijkheden wordt de tuin een thuis voor vele kleurige fladderaars.

Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin om te dopen in een vlinderparadijs.

Aanvang: 19.30 uur. Entree voor leden gratis. Belangstellenden € 3,00. Zaaltje De Kerkhorst. Dorpsweg 65 A te Spankeren.

Kijk voor meer informatie ook op: https://veluwezoom.groei.nl