JJTG bij Spring, sing and swing van het HOB

Foto: JJTG

BRUMMEN – Ook de Brummens band JJTG doet mee aan het ‘Spring, sing and swing’ concert van het HOB op zaterdag 14 april om 19.30 uur in de oude of Pancratiuskerk.

JJTG is ontstaan als gelegenheidsbandje voor het muziekfestival op het Isendoorncollege in 2005. Daar zijn ze begonnen met 1 nummer, JJTG in the mix, speciaal voor hen geschreven door Giorgio Mediati.

Dat optreden was een groot succes en daarom besloten ze door te gaan.

Ze hebben onder andere gespeeld op Lentepop als lentetalent en op de bruiloft van toenmalig burgemeester Joosten. De band werd aangevuld met verschillende toetsenisten en zangeressen. In 2008 zijn ze gestopt met regelmatig optreden doordat twee van de leden gingen studeren en minder tijd hadden.

JJTG staat voor Jasper, Jasper, Thijs & Gijs: Jasper Broer, drums, Jasper Meijrink, basgitaar, Thijs Kamphuis, saxofoon, Gijs van Hierden, trompet. Ze zijn alle 4 lid (of geweest) van Harmonie Orkest Brummen. In 2016 is de band overgehaald om nog één keer op te treden op de laatste editie van QS pop. Ze hebben toen de kleine tent aardig op de kop gezet.

Toen de vraag van HOB kwam om op te treden op het jubileumconcert op 14 april hoefden ze daar niet lang over na te denken. HOB is tenslotte de plek waar het allemaal begonnen is!

Dit keer neemt Gertjan Spieker de gitaar voor zijn rekening en Kelly Veldkamp is de zangeres. JJTG gaat de oude kerk laten swingen met verschillende medleys bestaande uit disco classics en heerlijke Bluesbrothers hits.

Lees ook: